SENASTE NYTT

Gommers sparar kostnader med RSS

Nederländerna – Nijmegen | Gommers Dakwerken har startat ett gigantiskt projekt på +/- 7 500 m2 kring ett studenthus. Inom ramen för det lagliga fallskyddet är Gommers skyldigt att skydda sin personal mot eventuella risker. ”Vi övervägde först att installera byggnadsställningar. Det är vad vi har gjort i flera år, säger René Gommers, chef för Gommers Dakwerken. ”Om vi skulle installera ställningar borde vi ha placerat 860 meter ställningar. Dessutom ger så många ställningar också enkel åtkomst till inbrottstjuvar. Vår kund läste på internet om ett innovativt fallskyddssystem. Detta gav ett bra resultat för både kunden och oss. ”

Inledningsvis gav Roof Safety Systems en obefintlig demonstration till Gommers och kunden. “RSS placerade en” test “-installation på 12 m gratis och utan förpliktelse, säger René Gommers. ”Det säger något om förtroendet för produkten och kvaliteten. Det gav oss omedelbart förtroendet att göra affärer med dem. Framför allt fungerade produkten också mycket bra. Det var enkelt att installera och personalen gillade att arbeta med det. ”

Efter en positiv testfas började Gommers beräkna. ”Vi inkluderade alla kostnader i beräkningen, inklusive installation och demontering. Totalt sparade det oss mer än 30% i kostnader för projektet i Nijmegen. Därför köpte vi 60 m takkantskydd. En engångsinvestering som vi också kommer att använda i framtida projekt. ”